Gå til indhold
Sådan vælger du den perfekte urrem

Sådan vælger du den perfekte urrem

Den perfekte urrem kan gøre en verden til forskel på, hvordan et ur tager sig ud. Derfor er her en guide til, hvordan du matcher dit ur med urremmen. Der er utallige muligheder for at eksperimentere med stil og farve, så der er ingen grund til at lade sig begrænse.

Vælg den rigtige type urrem

Det første du skal gøre dig klart er, hvilken type rem du ønsker. Overvej hvilken type ur remmen skal sidde på. Hvis remmen skal sidde på et ur til havearbejde, skal du have en anden type, end hvis remmen skal på et dressur.

Hvis du skal vælge den perfekte rem til et dressur, bør du kigge efter en klassisk sort eller brun læderrem. Hold farverne afdæmpede og neutrale. Husk, at du helst skal kunne matche farven med dit bælte og sko, hvis du skal stå helt skarpt i jakkesæt.

Du bør også gå efter en stilren urrem. Det vil sige vælg klassiske lædertyper som alligator, krokodille, kalv eller lignende. Syninger med stærk kontrast hører til mere afslappede lejligheder.

En læderrem i god kvalitet behøver ikke være dyr. Hirsch laver læderremme i en super kvalitet og du kan få en fin rem fra et par hundrede kroner og op. Herunder er et par remme fra Hirsch, som ville passe godt til et dressur.

Remmene har jeg fundet på Amazon. De koster henholdsvis 340 og 300 kroner inklusiv fragt. Her finder du alle de tilgængelige størrelser for remmen til venstre og her for remmen til højre.

Hirsch Duke alligator læder urrem

Skal uret bruges til afslappede lejligheder, er der frit valg på alle hylder i forhold til hvilken type rem, du skal vælge. Husk dog stadigvæk at overveje hvad remmen skal kunne holde til. Hvis der er chance for, at du kommer i nærkontakt med vand, er læder sjældent et godt valg. Her er enten gummi -eller Natoremme mere oplagte.

Jeg er stor fan af Nato-remme. Der findes utallige producenter af Nato-remme og de kommer i forskellige kvaliteter. Som tommelfingerregel vil jeg sige omkring 100 til 150 kroner for en Nato-rem i nylon. Der er efter min mening ikke grund til at betale mere.

Mærket Monkey Swag laver Nato-remme i glimrende kvalitet og de er rimelige i pris. Du kan se det store udvalg i Nato-remme fra Monkey Swag her. Der er mange forskellige farver og farvekombinationer at vælge imellem.

 

Sådan matcher du farve og stil

At matche farvetone på urremmen og uret handler ofte mest om personlig smag, men der er alligevel et par retningslinjer du kan følge.

Hvis jeg skal finde en rem til et ur med stærke farver (rød, blå, gul og grøn), går jeg efter en rem hvor farverne går igen. Her et eksempel med det flotte Seiko SKX 009 på en Nato-rem.

 

Det at remmen har de samme farver som skiven og kransen, understreger urets udtryk. Det klæder efter min mening uret rigtig fint. På farverige ure skal du passe på med komplementær farver. Selvom det måske nok harmonerer, kan det hurtigt blive for meget pang.

Når jeg skal finde en urrem til et ur i mere neutrale og ensartede farver, går jeg efter at komplimentere urets farver mere end at fremhæve dem. Det vil sige at finde en farvetone, der ikke ødelægger det afdæmpede look.

Her er et godt eksempel. Den brune urrem giver sammen med den sorte skive et roligt og harmonisk udtryk. Dog giver den brune farve et bedre spil end en sort rem, hvilket tilfører liv.

Hvis du synes det bliver for kedeligt med de afdæmpede farver, kan du tilføre lidt liv med syninger i kontrast. Det kan også binde det samlede udtryk sammen, hvis du vælger en sort eller brun rem med syninger, der matcher timemarkeringerne. Her er et eksempel.

Bonus tip

Det kan være svært at forestille sig, hvordan en kombination af ur og rem vil se ud. Derfor er det en god ide at finde inspiration på nettet. Hvis du leder efter en rem til et udbredt ur, er der mange billeder på nettet med forskellige urremme.På den måde kan du få en god ide om, hvilken type rem du synes fungerer godt med uret.

Kan du ikke finde billeder af præcis det ur du søger en urrem til, kan du se efter lignende ure. Det vigtige er, at farverne er ens, så du kan vurdere hvordan uret matcher forskellige remme.

Udover google som er et oplagt sted at søge, plejer jeg også at kigge på flickr.com. Der er ofte rigtig gode billeder, som ikke dukker op ved en google søgning. Der er et overraskende stort udvalg af ure repræsenteret på flickr.com.

Endelig kan det være en god ide at besøge en urmager og prøve forskellige remme. De fleste urmagere har et udvalg af de klassiske typer og farver, så hvis du mangler en basis rem er det en god mulighed. Vil du have lidt udover det sædvanlige, er nettet dog det bedste sted.

Forrige artikel Ure og herremode – Det perfekte match